Day1

Published on 12 August 2022 at 09:34

Fotoshootverslag Day1 Zaterdag 9 juli, Jaarbeurs in Utrecht

Lang maar dan ook laaaaaaannnngggg keek de Myspiritcar crew uit naar deze dag. s’Ochtends 9 juli ging onze wekker dan ook vroeg. Eindelijk was het zo ver!

Aangezien geen van onze ouders over een supercar beschikt, besloten wij in de Mercedes-visie (das beste oder nichts) dan maar per trein te gaan. Op Rotterdam CS sloegen wij bij de AH flink wat proviand in. Het zou een lange en inspannende dag worden, zoveel mogelijk suiker leek ons daarom een wijze keuze. Door treinuitval (#%^$*&%) hadden wij 30 minuten vertraging. Maar desalniettemin kwamen wij voor 10:00 aan bij de Jaarbeurs.

Daar wachtte ons een respectabele rij. Maar gelukkig stonden als voorgerecht al enkele mooie auto’s geparkeerd, zodat wij ons niet hoefde te vervelen. En wij onze camera’s konden opwarmen. Gezegd moet ook worden, dat er geen irritante voordringers waren. De sfeer was goed en relaxed. Autoliefhebbers onder elkaar. Onze QR codes werden inmiddels gescanned en wij renden naar binnen!

Nog nooit, in 1 dag, hebben wij zoveel supercars gezien. Het was overweldigend: Ferraries, Lambo’s, een Bugatti en een zeer uitgebreide collectie Spykers vielen meteen in het oog. Maar daarnaast was nog zoveel meer. Bijna teveel om in 1 volle dag naar het juiste respect te bewonderen. Check een selectie van foto’s op onze site. En stuur svp zelf je eigen foto’s door! 

Naast een enorme hoeveelheid supercars waren er ook 2 hoofdshows:

Binnen was er de “walk of fame” waar enkele bijzondere auto’s extra in de spotlight werden gezet. De eigenaren werden geinterviewd door Jay Jay Boske. Terwijl DJ La Fuente de sfeer verder oppompte met keiharde beats. Maar nog mooier was het geluid van de auto’s, waaronder Suze Q (een waanzinnig gecustomizede muscle car) de door Stipt herstelde Ghana Mercedes (bekend van Youtube) en de Lambo van MoBicep. MoBicep wist het testosteronniveau op de tribunes zelfs nog verder op te pompen!

Buiten was er een leipe driftshow. Met name wat ziek getunede Audi’s en BMW’s stalen hier de show. Rubber werd flink verbrand maar ook voor onze ogen autolak ;-) . Want het was driften op het scherpst van de snede. En af en toe snijden zelfs de beste coureurs zich dan aan de vangrail.

Verder stonden er binnen stonden nog enkele bekende leveranciers met hun stands, zoals Duch detailers, Stipt Polish Point, EQ Performance, Oliehandel.nl en Guerilla Exhaust Systems. De sfeer, was zoals gezegd, gemoedelijk. En de standhouders namen hun tijd voor geinteresseerden (ook carspotters!).

Het was mooi om tussen zoveel gelijkgestemyden te zijn. Geen druiven aan wie je moet uitleggen wat “carspotten” is. Of Jesse Klaver achtige types die klagen dat al die PK’s overbodig zijn. Geef ons maar de geboeders Hoek die in hun BMW’s de rubber banden plat driften! En al die enthousiastelingen: sportschooltypes, kinderen, mensen met een beperking, voor iedereen was plaats. Al met al een topevenement dat aan de zeer hooggespannen verwachtingen heeft voldaan. Enjoy de foto’s en vergeet je eigen foto’s niet te uploaden op www.myspiritcar.com


Add comment

Comments

There are no comments yet.