foto-shoot BMW M3

Published on 12 August 2022 at 10:05

Fotoshoot EQ Performance: BMW M3 by MySpiritcar

De MySpiritcar crew + enkele trouwe volgers bezochten afgelopen vrijdag de 13e mei het hoofdkantoor en garage van www.eqperformance.nl voor een werkelijk optimale fotoshoot. Lees hier ons verslag!

Vrijdag de 13e beloofde natuurlijk weinig goeds maar wij hadden de weersvoorspelling de hele week nauwlettend in de gaten gehouden. Zouden wij de afspraak dan toch moeten verzetten? Gelukkig niet! De omstandigheden waren perfect. Een mooie hemelsblauwe lucht met enkele schapenwolken. 

Zo kwamen wij (onder begeleiding van 1 van onze vaders) met een big smile aan bij EQ Performance in Berkel. Eigenaar Ritez Ori was nog druk in de weer met enkele klanten. Maar toen die vol gas wegreden in hun auto’s met net nieuw geoptimaliseerde motoren was het ook voor Ritez tijd voor de fotoshoot! Vriendelijk werden wij verwelkomd met wat heerlijke ijskoude drankjes. En werd ons een korte rondleiding gegeven. Bij EQ Performance hebben ze hun eigen software ontwikkeld om in hun garages automotoren te tunen voor een optimale afstemming met als gevolg meer PK’s, strakker rijgedrag en niet te vergeten een mooier motorgeluid! Dit voor zowel high performance cars alswel ook de meer normale auto’s.

Voor dat laatste waren wij natuurlijk niet gekomen. En dat Ritez niet alleen om de auto’s van klanten geeft maar zelf ook een echte autoliefhebber is werd duidelijk. Zijn gifgroene BMW M3 (met ruim 600PK) was onmiskenbaar professioneel gewassen. Zoals het hoort!

Voor onze shootlocatie hadden wij gekozen voor een plek in Berkel: Molen De Valk aan (hoe kan het ook anders...) de Molenweg. Convenient om naar toe te gaan. Maar dat ver niet altijd goed hoeft te zijn. En dichtbij niet slecht, bleek maar weer eens. Bij aankomst zagen wij al gelijk dat de door ons geselecteerde shoot-locatie perfect was. De mid-donkergroene omgeving geeft ons inziens een weergaloos contrast met de gifgroene kleur van de M3. En wat wel grappig is is dat er ook een figuurlijk contrast is. De software van EQ Performance is hoogstaande moderne Nederlandse techniek, de molen de Valk uit 1772 is er 1 van de Oudhollandsche.

Vooraf hadden wij enkele poses bedacht. Maar eigenlijk was geen enkele plek of pose echt verkeerd geweest. Wij hadden hier echter niet te maken met een dynamische carspotting (waarbij een auto langsrijdt) maar een statische (waar de auto stilstaat). Dus nog meer waren wij gefocussed om het optimale resultaat te gaan behalen. En dus lag er flink wat druk op onze schouders.

Wij haalden onze camera’s uit onze tassen. Gelukkig had ik zelf net een Polariser gekocht. Dit is een extra lens om (ongewenste) reflectie te voorkomen. Vooral voor omstandigheden, zoals deze, met veel zon is dat echt een aanrader. Verder maak ik altijd hoogstens enkele tientallen (en geen honderdtallen) foto’s. Ik geloof veel meer in concentratie en focus dan in het wilde weg rondschieten. Vooral met een statische fotoshoot ben je toch een beetje een Sniper. 1 Shot: 1 Kill! Laat zelf ff weten op de website van MySpiritcar welke foto jij het mooiste vind. En wil je ook mee naar een toekomstige fotoshoot, hou de site dan goed in de gaten! Maar nu de foto’s: hier zijn ze!

 


Add comment

Comments

There are no comments yet.